Bij mij staat er iedere avond een salade op tafel. Zonder heb ik niet gegeten. En zeker nu in de late lente en begin van de zomer is er allerlei lekkere sla en andere bladgroente te verkrijgen. Dit keer een recept met een bladgroente die niet zo bekend is als saladegroente: knapperige verse spinazie.

Je hebt nodig

300 gr. gewassen (biologische) vere spinazie

2 sla- of bosuitjes

3 tomaten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

kleine theelepel mosterd

2 theelepels vloeibare honing

peper uit de molen

 

Doe de uitgelekte droog geslingerde spinazie in een schaal. Snij de sla-uitjes in ringetjes en de tomaten in stukjes en doe bij de spinazie.

Meng de olijfolie, het citroensap, de mosterd, honing en peper tot een dressing en giet deze over de salade in de schaal. Hussel door elkaar en klaar.

 

Variëren

  • vervang de tomaten door gedroogde tomaatjes in stukjes of door kerstomaatjes
  • vervang het citroensap in de dressing voor appelazijn of balsamico azijn
  • voeg licht geroosterde pijnboompitjes toe
  • doe blokjes mozzarella, blauwschimmelkaas of Goudse kaas door de salade of geef deze er apart bij

Deze salade kan overal bij doordat ze redelijk neutraal van smaak is. En er is volop mee te variëren.

Leuk als je in een reactie onder dit berichtje laat weten wat je van dit recept vindt en welke variaties jij hier eventueel mee gemaakt hebt.

Eet smakelijk,

Astrid

(218)