Spinazie is één van de eerste nieuwe lentegroenten. Nu heb ik altijd een beetje moeite met waterige gekookte spinazie en dus roerbak ik spinazie meestal. Lekker met een uitje en een teentje knoflook krijgt deze bladgroente wat meer smaak. Voeg er pasta en zure room of roomkaas zoals mon chou aan toe, en je hebt een snelle gezonde maaltijd voor een drukke door de weekse dag. Ik heb er een lekkere wortelsalade bij ‘op tafel gezet voor een kleurexposie en een stevige bite. Je kunt verse spinazie vervangen door diepvries spinazie. Roerbak dan wel op hoog vuur zodat overtollig vocht snel verdampt.

Je hebt nodig voor 4 personen:

400 gr. volkoren penne of andere pastasoort

1 grote ui

1 of 2 teentjes knoflook

flinke scheut olijfolie

1 kg verse spinazie, gewassen

ong. 10 stukken gedroogde tomaat op olie

125 cc crème fraiche of mon chou

versgemalen peper en nootmuskaat

evt. geraspte kaas

 

kook de penne in ongeveer 13 minuten gaar. Snipper intussen de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in de olijfolie. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat iedere hoeveelheid op hoog vuur en al roerbakkend slinken. Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en voeg toe. Roer de crème fraiche of mon chou door het spinaziemengsel en laat smelten en warm worden. Voeg naar smaak versgemalen peper en nootmuskaat toe. Giet de gekookte penne af en roer door het spinaziemengsel. Serveer eventueel met geraspte kaas en een salade.

 

Variëren:

  • vervang de gedroogde tomaat door gehalveerde kerstomaatjes
  • vervang de nootmuskaat door verse of gedroogde tijm
  • de spinazie kun je vervangen door verse andijvie
  • gewone ui laat zich vervangen door rode ui.

 

Recepten zijn voor mij om heerlijk mee te variëren. Heb je dit recept gemaakt en/of heb je hier nog leuke variaties op, dan vind ik het leuk als je dit wilt delen middels een reactie onder dit berichtje.

Veel plezier met maken en eet smakelijk.

Astrid

(218)