Bijna 2,5 jaar geleden is het, dat onze zoon op 15-jarige leeftijd besloot dat hij niet meer naar school zou gaan. Woedend was hij dat hij niet de  hulp kreeg die hij nodig had tenzij hij psychiatrisch gelabeled werd. Dat hebben wij als ouders in samenspraak met onze zoon namelijk geweigerd. Omdat dat niet aan de orde was en is. Onze zoon is namelijk hoogbegaafd en verre van autistisch. Depressief was hij ondertussen wel door al het gedoe op school

Hoogbegaafde thuiszitter

Nu zijn we bijna 2,5 jaar verder en is onze zoon een hoogbegaafde thuiszitter. Depressief is hij gelukkig al lang niet meer. Wel een vrolijke jonge man die zijn eigen ding kan doen. Ondertussen heeft hij vrijstelling van de kwalificatieplicht zoals dat zo mooi heet. Dat betekent dat hij geen Havo of MBO-diploma hoeft te halen. Studeren is echter op de ‘normale’ manier niet zijn ding. Hij vergaart wel enorm veel kennis, maar die wordt niet gewaardeerd in deze maatschappij. En dat baart mij als moeder regelmatig zorgen. Want in deze participatie maatschappij moet je overal een papiertje voor hebben, anders mag je niet meedoen. Mijn knul zal dus een andere weg moeten bewandelen. Ik zie dat hij zich ontwikkelt en steeds helderder krijgt wat hij wil met zijn leven. Dat is fijn, maar ik zie ook de enorme blokkades die er nog zijn. Stap voor stap maken we ze kleiner met behulp van homeopathie, gesprekken en vooral tijd, heel veel tijd.

Soms bekruipt me de twijfel en de angst: zal hij ooit zelfstandig kunnen zijn en een vervullend leven kunnen leiden? Heel soms zou ik willen dat ik een doorsnee kind had dat gewoon doet wat iedereen doet. Maar dat is maar heel zelden. Want ik geniet met volle teugen van de ontwikkelingsweg en de wijsheid van deze prachtige 17-jarige jongeman die ik mijn zoon mag noemen.

 

 Wat kan ik voor jou betekenen

Zoek jij als moeder ondersteuning voor jezelf of je kind omdat jij of je kind in een moeilijke situatie zit?  Ik kan je helpen met homeopathie om in je eigen kracht te blijven staan en je eigen weg te gaan. Ik bied je daarnaast een luisterend oor, ondersteuning en als je het even niet ziet zitten, dan ben ik er voor je. Wil je weten wie ik ben en wat ik doe? Dat kun je hier lezen op mijn website. Neem je contact met me op als je mijn ondersteuning kunt gebruiken?

 

(290)