Zo langzamerhand komen de nieuwe lentegroenten weer in de winkels en groentepakketten. Afgelopen week zaten er raapsteeltjes in ons biologische groentepakket. Zelf vind ik raapsteeltjes het lekkerste als salade, dus maakte ik deze maaltijdsalade voor bij de lunch. Heerlijk met vers brood met een beetje roomboter erop, mjammie.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen;

100 gr volkoren pasta

een flinke bos raapsteeltjes

een doosje kerstomaatjes of romaatjes

1 flinke gele paprika

fetablokjes of olie of van een blok feta

Voor de dressing:

4 eetlepels biogarde of yoghurt

2 eetlepels mayonaise of fritessaus

1/2 eetlepel ketchup

theelepel paprikapoeder

theelepel gedroogde oregano

snufje cayennepeper

mespunt mosterd

versgemalen peper

ongeveer 3 eetlepels water

 

Kook de pasta in ruim water gaar. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was ze, slinger ze droog en snijd  ze in grove stukken. Halveer de tomaatjes, snijd de paprika in stukjes en leg dit op de raapsteeltjes in de schaal. Voeg de fetablokjes toe. Giet de pasta af en spoel ze af met koud water. Goed laten uitlekken en toevoegen.

Roer alle ingredienten voor de dressing door elkaar. Je kunt de dressing al door de salade doen of in een schaaltje op tafel zetten zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel dressing hij/zij wil.

 

Varieren

Met salades kun je heerlijk varieren. Ik heb gekeken wat ik in huis had en een aantal restjes gebruikt, zoals een klein beetje pasta wat ik nog in de kast had staan en een halve bak tomaatjes. Een salade als dit kan natuurlijk bij de lunch, maar past ook goed op een buffet bij een feestje of  bij de avondmaaltijd met goed gevulde soep en brood.

Heb je dit recept gemaakt of er een variatie erop , dan vind ik het leuk als je dit wilt delen in een reactie onder dit bericht.

 

Eet smakelijk en groetjes,

Astrid

 

(157)