Kinderen reageren nog heel basaal. Ze zijn gevoelig voor wat er binnen hun leefwereld speelt. Dat zie je bijvoorbeeld als je je als ouder niet prettig voelt. Juist dan zijn kinderen of heel vervelend of juist heel lief. Kinderen laten vaak indirect zien wat er allemaal gaande is. Dat kan bijvoorbeeld bij een ouder zijn of bij een leerkracht op school, op het kinderdagverblijf of bij opa en/of oma. Kortom, overal waar het kind regelmatig verblijft. Dat kan zich vertalen in gedrag van het kind maar ook in lichamelijke klachten. Dat doen kinderen altijd vanuit hun eigenheid. Dit geldt nog in versterkte mate bij de extra gevoelige kinderen die ook wel sterrenkinderen, indigokinderen, of nieuwe tijdskinderen worden genoemd.

Kinderen kunnen heel spiegelend zijn naar volwassenen in hun omgeving. Ze helpen je daarmee om je bewust te worden van jouw eigen knelpunten zodat je ze kunt oplossen

 

Spiegelen in gedrag en/of lichamelijke klachten

Volwassenen vinden dit spiegelen van kinderen vaak maar lastig en reageren geïrriteerd of boos naar het kind. Als je geïrriteerd raakt door het gedrag van je kind, is het ook nuttig om eens te kijken waarom je zo geïrriteerd raakt. Meestal heeft het te maken met een stuk van jezelf wat je niet kunt zien. Iets dat je weggestopt hebt in je onderbewuste omdat je geleerd of ervaren hebt dat dat stuk van jezelf er niet mag zijn. Of omdat het stuk te pijnlijk is om te bekijken. Eigenlijk probeert je kind je te helpen door je te laten zien waar je aandacht aan moet schenken. Kinderen kunnen dit spiegelen ook middels lichamelijke klachten doen. Als je kind het regelmatig benauwd heeft, dan kun je voor jezelf een proberen uit te vinden wat jij als benauwend ervaart in je leven. Zit je kind steeds vol met snot en slijm, waar zit het bij jou in je leven verstopt. Staat je agenda bijvoorbeeld te vol.

Door je eigen knelpunten en problemen op te lossen, hoeft je kind je niet meer te spiegelen en kan het verder met haar/zijn eigen ontwikkeling. Zo help je elkaar.

 

Help je kind door je eigen knelpunten op te lossen

In mijn praktijk zie ik veel kinderen. Regelmatig kom ik tegen dat het kind middels de lichamelijke klachten of door gedrag spiegelt waar een van de ouders een probleem heeft. Ik zie dan ook dat als de ouder haar of zijn probleem aanpakt en gaat oplossen, de klachten bij het kind verbeteren. Ik zie ook dat als de ouder het eigen probleem niet oplost, het kind moeilijker te behandelen is. Dan zie ik steeds weer andere klachten ontstaan bij het kind omdat het de ouder op een andere manier probeert te laten zien wat deze zelf dient op te lossen. Jij kunt je kind dus helpen door je eigen knelpunten op te lossen. Gelukkig kan ik dit proces bij jouw als ouder ook goed ondersteunen met homeopathie waardoor zowel jij als je kind weer in jullie eigen kracht komen en je beide gezond verder kunnen ontwikkelen.

 

Wil je meer informatie over hoe ik jou en je kind(eren) kan begeleiden, neem dan vrijblijvend contact op of lees hier verder op de website.

(164)