Hoe werk jij nou met homeopathie in de praktijk? is een vraag die ik vaak krijg. En ook: homeopathie werkt toch heel langzaam? Dat hangt er maar van af, hoe snel een homeopathische remedie werkt. Bij een acuut ontstane klacht zoals koorts, een sportblessure of een ongeluk, werkt homeopathie snel, mits natuurlijk de passende remedie wordt voorgeschreven. Een voorbeeld uit mijn homeopathie praktijk van een 3 jarig kindje dat laat in de middag hoge koorts krijgt. Alle 2 de kinderen uit het gezin en de moeder zijn bij mij bekend in de praktijk.

 

 Acuut telefoontje

Rond 17.30 uur gaat mijn mobiele telefoon: een moeder vertelt mij dat haar 3 jarige zoontje sinds een uur hoge koorts heeft. Ik hoor het mannetje op de achtergrond jammeren. Ik vraag of er een aanloop is geweest naar het ziek zijn, maar moeder geeft aan dat dit uit de lucht komt vallen. “Wat wil je dat ik doe” vraag ik aan haar. “Kun je langskomen, zo kunnen we de nacht niet in” is haar antwoord. Na mijn spullen gepakt te hebben, ga ik op huisbezoek

 

Tijdens het huisbezoek

Als ik aankom, hoor ik het mannetje nog steeds jammeren. Ik ga rustig zitten en kijk wat er gebeurt. Het kindje weet duidelijk niet wat het wil, ik zie een enorme onrust. Op de bank, van de bank. Mama moet bij hem zijn en 5 minuten later moet het papa of grote zus zijn. Wel willen drinken, niet willen drinken. Ik zie dat de ouders er kriegel van worden en snap dat ze zo de nacht niet in willen.

Hoe heeft zijn dag eruit gezien vandaag wil ik weten. Niets bijzonders, hij  heeft de afgelopen nacht goed geslapen en is vrolijk naar de kinderopvang gegaan. Daar heeft hij lekker gespeeld, goed gegeten en gedronken en lekker een uurtje geslapen. Hij was al wel wat stiller toen moeder hem ophaalde maar was zeker nog niet ziek. Is er iets gebeurd op de kinderopvang wat indruk heeft gemaakt? Volgens moeder niet, of toch. Bij het ophalen vertelde de favoriete leidster van haar zoon dat hij iets gedaan had wat niet mocht en dat ze hem ferm toegesproken had. Hij was daar wel van onder de indruk geweest en was de rest van de dag regelmatig een knuffel bij haar komen halen.

Behalve de koorts, zie ik geen bijzonderheden: geen snotteren, hoesten of aanwijzingen voor een virusinfectie. Het buikje is soepel en bij duwen geeft het jongetje geen pijn aan. Ik zie hem niet grijpen naar zijn oren of hoofd. Eigenlijk zie ik alleen maar koorts en onrust.

 

De behandeling en het resultaat

Met deze gegevens zoek ik de passende remedie uit. Maak het klaar en geef de eerste druppels. Na 10 minuten valt het jongetje op de bank in een rustige slaap. Aan de ouders leg ik uit dat volgens mij de koorts een reactie is op het gebeuren op de kinderopvang vandaag. Ze krijgen de instructie de remedie te herhalen iedere keer als hun zoon wakker wordt vannacht en mij morgenochtend te laten weten hoe het gaat.

Moeder belt mij de volgende ochtend: de remedie hebben ze ‘s nachts nog 1 keer herhaalt. Haar zoon is weer helemaal in orde, geen koorts meer en zijn vrolijke zelf. Zo snel kan een homeopathische remedie helpen.

 

Meer informatie over homeopathische begeleiding bij Onder de Regenboog vind je hier op de website. Hier lees je hoe je een afspraak kunt maken.

 

(106)